Čínska polievka s ryžovými rezancami
Čínska polievka s ryžovými rezancami je vynikajúce jedlo, ktoré vás zahreje v chladnejších mesiacoch. Ideálne sa hodí ako predjedlo, alebo aj ako samostatné hlavné jedlo. Je plná chutí a pravého čínskeho exotického nádychu.
Ingrediencie
- 200 g ryžových rezancov
- 2 l zeleninového vývaru
- 200 g kuracieho mäsa
- 1 ks mrkva
- 1 ks Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 Lyžice sójovej omáčky
- 1 Lyžice rybacej omáčky
- 1 Lyžice sezamového oleja
- 1 Lyžice kukuřičného škrobu
- 2 pl olivového oleja
- soľ a korenie podľa chuti
- trochu vody
Najnovšie letáky
Postup
Rezance varíme v osolenej vode podľa inštrukcií na obale. Keď sú mäkké, scedíme ich.
V hrnci zohrejeme olivový olej a na ňom orestujeme kuracie mäso spolu s cibuľou a cesnakom.
Pridáme nakrájanú mrkvu a dusíme ju spolu s mäsom niekoľko minút, kým sa zmäkne.
Do hrnca pridáme zeleninový vývar a necháme ho zovrieť.
Do vriacej polievky pridáme uvarené rezance.
Premiešame sójovú omáčku, rybiu omáčku a sezamový olej v malej miske a pridáme ich do polievky.
Polievku so zmesou omáčok prevaríme ešte pár minút a zahustíme rozpusteným kukuričným škrobom.
Ochutíme soľou a korením podľa potreby.