Zdroj: Pixabay: guvo59
Citrónový tvarohový koláč bez pečiva
Tento osviežujúci dezert je ideálny na akúkoľvek príležitosť a vždy, keď som ho pripravila, páčil sa davu.
Ingrediencie
Na kôrku:
- 11⁄2 poháre Omrvinky z grahamových sušienok
- 1⁄2 pohár maslo rozpustené
- 1⁄4 pohár kryštálový cukor
Na tvarohovú náplň:
- 3 poháre zmäknutý smotanový syr
- 1 pohár kryštálový cukor
- 1 pohár kyslá smotana
- 2 polievkové lyžice Citrónová kôra
- 0.3 pohár čerstvá citrónová šťava
- 1 polievková lyžica vanilkový extrakt
- 1 pohár Hustá smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr prejdite na kôrku: V miske zmiešajte grahamové sušienky, rozpustené maslo a kryštálový cukor. Zmes nalejte do tvarohovej formy a pritlačte ju, aby sa vytvorila rovnomerná vrstva. Táto časť je veľmi dôležitá, pretože kôrka by mala byť dostatočne pevná, aby udržala náplň.
Na náplň: Vyšľahajte krémový syr na strednej rýchlosti, kým nie je hladký. To pomáha udržať konečný produkt bez hrudiek.
Postupne pridávajte kryštálový cukor a šľahajte, kým sa nezmieša.
Pridajte kyslú smotanu, citrónovú kôru, čerstvú citrónovú šťavu a vanilkový extrakt. Pokračujte v šľahaní, kým sa dobre nepremieša. Nezabudnite, že čím lepšie sú ingrediencie spojené, tým jednotnejší bude váš cheesecake.
V samostatnej miske vyšľahajte hustú smotanu, kým sa nevytvoria mäkké vrcholy. Jemne ju vmiešajte do syrovej zmesi. Tento krok zabezpečí, že váš citrónový cheesecake bude ľahký a vzdušný.
Na kôru v tvarohovej forme nalejte tvarohovú zmes. Vrch uhlaďte stierkou.
Uložíme do chladničky na 4 hodiny, alebo kým tvarohový koláč nie je hotový. Trpezlivosť sa oplatí, keď nakrájate dokonale stuhnutý cheesecake.
Pristupujte k tomuto receptu s láskou a získate dezert, ktorý nielen dobre vyzerá, ale aj úžasne chutí. Špeciálny tip odo mňa - ozdobte ho tenkým plátkom citróna alebo lístkami čerstvej mäty pre extra chuť leta!