REKLAMA
Čokoládový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 250 g čokoláda
- 5 kus vajce
- 2 polievková lyžica mlieko
- 170 g kryštálový cukor
- 125 g múka
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
70 min.
1. Krok
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov a vymastíme okrúhlu formu na koláč.
2. Krok
Čokoládu nalámeme na kusy a v parnom kúpeli ju roztopíme. Vyšľaháme maslo s cukrom a postupne zašľaháme vajcia. Múku pridáme k vychladnutej roztopenej čokoláde, pridáme mlieko a poriadne vymiešame do hladka. Obe zmesi spojíme a vylejeme do tortovej formy. Dáme piecť na 50 minút a priebežne kontrolujeme zapichnutím drevenej špajdle do stredu koláčika. Po upečení necháme úplne vychladnúť a vrch ozdobíme práškovým cukrom alebo šľahačkou.