REKLAMA
Cokoladovy pernik
Najjednoduchsi a najlepsi recept na makky a vlacny pernicek :)
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
- 1 vajíčko
- 150 g práškový cukor
- 2 pl marhuľový džem
- 2 pl kakao
- 250 ml mlieko
- 200 g hladka spaldova klasicka muka
- 1⁄2 balicek prasok do pernika
- 1⁄2 balicek prasok do peciva
- 1⁄2 cl škorica
- na potretie džem
- 100 g čokoláda
- 100 ml smotana na šľahanie
- strúhaný kokos
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
15 min.
1. Krok
Vajicko si rozmixujeme s cukrom, pridame dzem, zamiesame, kakao, znova premiesame a prilejeme mlieko, vsetko zmiesame
2. Krok
V druhej miske si zmiesame muku, prasok do peciva, prasok do pernika a skoricu, preosejeme k mokrej zmesy a metlickou vmiesame
3. Krok
Pecieme v plechu (cca 30x20cm) vystlanom papierom na pecenie/alebo plech vymazeme maslom & mukou na 170°C 20’ (testujeme spajlou)
4. Krok
Hotovy pernik este teply potrieme dzemom, na polevu si zohrejeme smotanu (tak aby nezovrela) a pridame k nej na kusky nalamanu cokoladu, nechame rozpustit a dobre premiesame, nalejeme/natrieme na pernik a posypeme struhanym kokosom