REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/2E6Ok1cK0wdZvYSIjw3g/58f07b2e2f183514daf6664ee9f054fd.jpeg)
Čučoriedková bublanina
Bublanina snáď nikdy neomrzí a s čučoriedkami je top.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
15
- 6 ks vajce
- 1 hrnček polohrubá múka
- 1⁄2 hrnček slnečnicový olej
- 1⁄2 hrnček kryštálový cukor
- 1 hrnček mlieko
- čučoriedka
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Začneme tým, že si oddelíme vaječné žĺtka od bielok. Z bielok vyšľaháme sneh.
2. Krok
Múku zmiešame s kypriacim práškom do pečiva a spolu preosejeme do misky. Pridáme žĺtka, kryštálový cukor, mlieko a olej. Zmes poriadne vymiešame.
3. Krok
Do vymiešaného cesta pridáme po 3 častiach vyšľahaný sneh a opatrne premiešame vareškou.
4. Krok
Pripravíme si plech s papierom na pečenie a cesto vylejeme a zahladíme.
5. Krok
Čučoriedky umyjeme a necháme odkvapkať. Vysypeme ich na cesto. Čučoriedkami nešetríme, čím viac, tým lepšie.
6. Krok
Pečieme vo vyhriatej rúre na 180C, 35-40 minút. Nech sa vydarí :)