Čučoriedkový cheesecake
Famózny, nepečený čučoriedkový cheesecake raz-dva hotový‼️Plný antioxidantov a vlákniny vďaka čučoriedkam 😍🤤🫐‼️
Ingrediencie
Základ
- 100 g maslových súšienok
- 50 g masla
Čučoriedkový rozvar
- 200 g mrazených čučoriedok použila som lesné
- 3 Lyžice cukru ak preferujete sladšie môžete pridať
- 1 citrón šťava
- 30 ml vody
- 2 lyžičky Kukuričného škrobu
Krém
- 500 g roztierateľný tvaroh
- 100 g bielej čokolády
- 2 Lyžice rozvaru z čučoriedok
- 200 ml smotany na šľahanie 40 percentnej
- Štipka pravej vanilky
Najnovšie letáky
Postup
Priemer formy: 18 cm
Sušienky rozmixujeme spolu s roztopeným maslom a uhladíme na spodok formy, vystlanej papierom na pečenie.
Čučoriedky rozvaríme s cukrom a s citrónovou šťavou. (Ak máme čerstvé, tak je dobré ich trošku popučiť a pridať 1-2 lyžice vody. )
Vymixujeme ich a vrátime späť do hrnca. Odoberieme 2 lyžice na krém!
Kukuričný škrob (2 lyžičky) vymiešame v 30 ml vody a prilejeme k vymixovaným čučoriedkam. Krátko povaríme a necháme mierne vychladnúť.
Tvaroh a šľahačku vyšľaháme, primiešame 2 lyžice čučoriedkového rozvaru, vanilku a roztopenú bielu čokoládu.
Krém uhladíme do formy a opatrne nalejeme čučoriedkový rozvar.
Dáme zachladiť 💙🫐
Dobrú chuť 😍