REKLAMA
Čučoriedkový tart s bielou čokoládou
Krásny a chutný tart s čučoriedkami
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
12
Suroviny
- 300 g maslové sušienky
- 130 g maslo
- 1 pl mlieko
Čučoriedková vrstva
- 400 g čučoriedky
- 1 vanilka cukor
- 1 pl kryštálový cukor
- 100 ml voda
- 2 pl gustin
Biela vrstva
- 200 ml šľahačková smotana
- 200 g biela čokoláda
- 200 g smotanový syr (cream cheese)
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Na korpus všetky suroviny zmiešame a rovnomerne natlačíme do formy na tart 26 cm. Dáme do chladu kým pripravujeme čučoriedky.
2. Krok
Čučoriedky dáme do hrnca, pridáme vanilkový a kryštálový cukor, vodu a necháme variť na miernom ohni. Keď trochu zmäknú, rozmixujeme tyčovým mixérom, pridáme gustín a varíme do zhustnutia. Hotové nalejeme na korpus a necháme stuhnúť.
3. Krok
Do menšieho hrnca nalejeme smotanu a necháme zohriať na platni ( nesmie vrieť). Do teplej smotany pridáme bielu čokoládu a necháme roztopiť. Nakoniec vmiešame cream cheese a nalejeme na čučoriedkovú vrstvu. Najlepšie nechať tart v chlade cez noc.