REKLAMA
Cuketová bašta
Lístkové cesto plnené vajíčkovo-smotanovou plnkou a cuketou, s výraznou chuťou parmezánu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 lístkové cesto
- 1 cuketa
- 1 smotana na šľahanie alebo mlieko
- 2 vajce
- 100 g parmezán
- 100 g eidamový syr
- soľ
- bazalka
- olivový olej
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie.
2. Krok
Nakrájame si cuketu na kocky a smotanu zmiešame spolu s vajíčkami a soľou, bazalkou. Syr tiež nastrúhame.
3. Krok
Cuketu opečieme na olivovom oleji a osolíme a okoreníme.
4. Krok
Nachystáme si lístkové cesto - vložíme pekne do nádoby na pečenie.
5. Krok
Zalejeme smotanou zmiešanom, už aj spolu so syrmi.
6. Krok
Pečieme pri teplote 180-200C cca 25 minút. Nech sa obedík vydarí. Je to naozaj rýchle a veľmi chutne jedlo. Môžete pridať aj mäso, ale tiež ako cuketa vopred opečené. Nech obedík chutí.