REKLAMA
Zdroj: svetlana-kolpakova from Canva
Cuketové hranolky
Chutná alternatíva klasických hranolkov. Cuketové hranolky sú skvelým spôsobom, ako zapojiť viac zeleniny do svojej stravy. Sú vhodné ako príloha, alebo ako chutná a rýchla večera.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 ks cuketa
- 100 g strúhanka
- 50 g parmezán
- 1 ks vajce
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Najprv si pripravte cuketu. Starostlivo ju umyte a následne nastrúhajte na tenké hranolky.
2. Krok
V miske rozšľahajte vajce a postupne doň pridávajte strúhanku a parmezán. Dobrým tipom je pridať aj trochu soli a čierneho korenia pre väčšiu chuť.
3. Krok
Hranolky postupne namáčajte do zmesi a potom ich uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
4. Krok
Pečte v predhriatej rúre na 180°C asi 15 až 20 minút, alebo kým nebudú pekne zlatohnedé. Počas pečenia ich raz otočte.
5. Krok
Hotové hranolky nechajte chvíľu vychladnúť.