REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/0aMbBDo1lzpqWLspm2FV/b96a860d70d978d20ef83011b71176.jpeg)
Cuketový prívarok
Tip na ľahký obed či večeru
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
3
- 1 ks Cibuľa
- 3 ks stredne veľká cuketa
- 1 pl olej
- 3 pl celozrnná špaldová múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Cibuľu nakrájame na kocky. Cuketu umyjeme a nastrúhame na strúhadle.
2. Krok
Do hrnca dáme olej, na ohriaty olej dáme cibuľu a opekáme do sklovita.
3. Krok
Následne pridáme nastrúhanú cuketu, osolíme, okoreníme, zakryjeme pokrievkou a dusíme (nepodlievame vodou). Občas premiešame.
4. Krok
Po cca 20 min, keď je cuketa uvarená, mäkká a pustila šťavu, prívarok zahustíme zmesou z múky a vody (trocha vody zmiešame s preosiatou múkou) a necháme prevrieť.
5. Krok
Hotový prívarok podávame s varenými zemiakmi a vajíčkom na tvrdo.