Cukinový nákyp na slano
Slaný cukinový nákyp je rýchly, jednoduchý a ešte aj výborný. Výborný hlavne vtedy, ak čakáte v nedeľu návštevu, ktorá nemá rada sladké a vám sa už po dovarení nedeľného obeda nechce chystať nič zdĺhavé 😋
Ingrediencie
- 1 ks cuketa stredne veľká
- 1 ks žltá cibuľa
- 4 ks vajce
- 1⁄2 šálky olivový olej
- 1⁄2 šálky hladká múka
- 2 strúčiky cesnaku
- 1⁄2 bal kypriaci prášok
- soľ a korenie
Najnovšie letáky
Postup
Stredne veľkú cukinu a stredne veľkú cibuľu som si nakrájala na drobné kocky. Vyšli mi 3 plné šálky cukiny a 1/2 šálky cibule.
Cukinu s cibuľou som nasypala do veľkej misy a rozbila na ne vajíčka (ak máte čas, môžete z bielkov vyšľahať sneh a ten potom nakoniec vmiešať do cesta). Do misy som pridala olivový olej, hladkú múku, pretlačené strúčiky cesnaku a 1/2 balíčka prášku do pečiva.
Cukinový nákyp som premiešala, pridala doňho soľ, ml.čierne korenie, trošku vegety. Pre "mäsožravcov": môžete do cesta pridať na kocky nakrájanú jemnú salámu, tak jednu šálku. 😅 Cesto som vyliala do zapekacej misy, ktorú som si predtým vymastila a vysypala strúhankou.
Nákyp som nezakrytý piekla v rúre 30 minút na 220°C, dokým nebol na vrchu do zlatista upečený. A návšteva môže prísť... Dobrú chuť 😋