REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Dolky bez kysnutia
Rýchly recept na úžasne chutné dolky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 125 g polohrubá múka
- 1 ks vajce
- 1 pl maslo
- 2 pl kryštálový cukor
- 4 pl olej
- 1 bal kypriaci prášok
- 150 ml mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
45 min.
1. Krok
Aby bol recept ešte rýchlejší používame mixér. Najskôr dáme do misy mlieko, vajce a vyšľaháme ich spolu.
2. Krok
Pridáme cukor a olej. Opäť prešľaháme. Múku si premiešame s práškom do pečiva. Do tekutej zmesi pridáme maslo, ktoré sme si rozpustili.
3. Krok
Teraz už len do zmesi postupne zašľahávame múku. Mali by sme mať trochu hustejšie cesto ako na palacinky.
4. Krok
Na panvici na dolky, resp. lievace si vytrieme každú jamku olejom a môžeme dolky smažiť do zlata z oboch strán.
5. Krok
Hotové dolky podávame napríklad s čerstvým ovocím a šľahačkou alebo len posypané práškovým cukrom.