REKLAMA

Zdroj: Dar1930 via Getty Images

Domáca dusená repa Nemecká kuchyňa

Tento výdatný guláš z brukvovitých plodov bol vždy základom mojej zbierky zimných receptov. Po nespočetných pokusoch a vylepšeniach som teraz vytvorila recept, ktorý dokonale vyvažuje výdatnú bohatosť a ľahkú chuť koreňovej zeleniny. S každou lyžicou tohto klasického nemeckého guláša si uvedomíte, aký dobre naladený a lákavý môže byť zimný večer.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 1 veľké Repka Pridané do
  • 2 mrkiev Pridané do
  • 1 Cibuľa Pridané do
  • 2 zemiaky Pridané do
  • 200 g Streaky bacon Pridané do
  • 2 Tablespoon olej Pridané do
  • 112 l zeleninový bujón Pridané do
  • soľ a korenie podľa chuti Pridané do
  • čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobu Pridané do
REKLAMA

Postup

45 min.
1. Krok

Ak chcete pripraviť klasickú nemeckú dusenú repu, začnite ošúpaním a nakrájaním repy, mrkvy a zemiakov na kocky. Táto zmes zeleniny vedie k harmonickej rovnováhe medzi sladkosťou a škrobom, čo dodáva gulášu príjemnú hĺbku.

2. Krok

Cibuľu a slaninu nakrájajte na malé kúsky. Slaninu opečte do chrumkava, potom ju vyberte z hrnca a odložte bokom.

3. Krok

V tom istom hrnci, v ktorom sa opekala slanina, rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu do sklovita. Guláš tak získa extra arómu a hĺbku.

4. Krok

Teraz pridajte zeleninu nakrájanú na kocky a pred pridaním vývaru ju zľahka orestujte. Varte približne 25 až 30 minút, kým zelenina nezmäkne.

5. Krok

Guláš dochuťte soľou a korením. Potom pridajte predtým opečenú slaninu a varte ďalších 5 minút.

6. Krok

Pred podávaním dušenú repu ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Čerstvá zeleň zvýrazní rustikálny charakter tohto guláša a urobí jedlo vizuálne príťažlivejším.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Lacné jedlá

1491 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3618 receptov