Zdroj: Dar1930 via Getty Images
Domáca dusená repa Nemecká kuchyňa
Tento výdatný guláš z brukvovitých plodov bol vždy základom mojej zbierky zimných receptov. Po nespočetných pokusoch a vylepšeniach som teraz vytvorila recept, ktorý dokonale vyvažuje výdatnú bohatosť a ľahkú chuť koreňovej zeleniny. S každou lyžicou tohto klasického nemeckého guláša si uvedomíte, aký dobre naladený a lákavý môže byť zimný večer.
Ingrediencie
- 1 veľké Repka
- 2 mrkiev
- 1 Cibuľa
- 2 zemiaky
- 200 g Streaky bacon
- 2 Tablespoon olej
- 11⁄2 l zeleninový bujón
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvo nasekaná petržlenová vňať na ozdobu
Najnovšie letáky
Postup
Ak chcete pripraviť klasickú nemeckú dusenú repu, začnite ošúpaním a nakrájaním repy, mrkvy a zemiakov na kocky. Táto zmes zeleniny vedie k harmonickej rovnováhe medzi sladkosťou a škrobom, čo dodáva gulášu príjemnú hĺbku.
Cibuľu a slaninu nakrájajte na malé kúsky. Slaninu opečte do chrumkava, potom ju vyberte z hrnca a odložte bokom.
V tom istom hrnci, v ktorom sa opekala slanina, rozohrejte olej a osmažte na ňom cibuľu do sklovita. Guláš tak získa extra arómu a hĺbku.
Teraz pridajte zeleninu nakrájanú na kocky a pred pridaním vývaru ju zľahka orestujte. Varte približne 25 až 30 minút, kým zelenina nezmäkne.
Guláš dochuťte soľou a korením. Potom pridajte predtým opečenú slaninu a varte ďalších 5 minút.
Pred podávaním dušenú repu ozdobte čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou. Čerstvá zeleň zvýrazní rustikálny charakter tohto guláša a urobí jedlo vizuálne príťažlivejším.