REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Domáca knedľa
Recept na domácu parenú knedľu, ktorá sa hodí ako príloha k rôznym mäsovým jedlám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 500 g polohrubá múka
- 125 ml vlažné mlieko
- 125 ml vlažná voda
- 1 kl soľ
- 1 ks vajce
- 2 pl olej
- 21 g droždie
- 1 kl kryštálový cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
90 min.
1. Krok
V troche mlieka, cukru a droždia pripravím kvások. Nechám ho 15 minút pracovať.
2. Krok
Zmiešam múku so soľou.
3. Krok
Do zvyšku vody s mliekom zamiešam vajce a olej.
4. Krok
Nalejem to k múke a pridám vykysnutý kvások.
5. Krok
Cesto premiešam, aby sa tekutina spojila s múkou a nechám chvíľu odpočívať.
6. Krok
Vypracujem cesto, pomúčim ho a prikryté nechám kysnúť.
7. Krok
Z cesta urobíme 2 knedle, ktoré paríme vo vode 20 minút, zakryté.
8. Krok
Po 20 minútach parenia zložíme pokrievku a knedľu ešte popicháme špajdľou.