Zdroj: Lesichkadesign for Freepik
Domáca lámaná čokoláda ako darček
Toto je jednoduchý recept na domácu lámanú čokoládu, ktorý som v priebehu rokov zdokonalila. Je to fantastický spôsob, ako vytvoriť individuálne, chutné pochúťky, ktoré sú hitom pre dospelých aj deti. Polevy môžete ľubovoľne obmieňať - dodajú čokoláde vlastný charakter - ideálny vianočný darček!
Ingrediencie
- 300 g Tmavá čokoláda tmavá
- 150 g biela čokoláda
- 100 g orechy
- Hrsť sušeného ovocia (napr. brusnice, čerešne)
- štipka morskej soli
Najnovšie letáky
Postup
Ak si chcete vyrobiť vlastnú lámanú čokoládu, nalámte horkú čokoládu do žiaruvzdornej misky. Misku umiestnite nad panvicu s mierne vriacou vodou. Dbajte na to, aby sa miska nedotýkala vody, inak by sa čokoláda mohla spáliť.
Čokoládu nechajte pomaly rozpustiť a občas premiešajte. Zistila som, že v tomto prípade treba postupovať pomaly, aby sa čokoláda roztopila rovnomerne a hladko.
Kým sa čokoláda rozpúšťa, opatrne opražte orechy na suchej panvici, kým nie sú voňavé. Buďte opatrní, ľahko sa pripália!
Rozpustenú čokoládu odstavte z ohňa a posypte ňou opražené orechy a sušené ovocie. Kombinácia sladkej čokolády, chrumkavých orechov a šťavnatého ovocia je naozaj neodolateľná.
Teraz rozpustite bielu čokoládu, rovnako ako ste to urobili s horkou čokoládou. Rozpustenou bielou čokoládou pokvapkajte tmavú čokoládu a polevu. Nakoniec pridajte štipku morskej soli, ktorá skutočne zvýrazní chuť čokolády!
Čokoládu nechajte stuhnúť na chladnom mieste a potom ju rozlámte na kúsky a vychutnajte si ju. Nápadito zabalte do celofánu ako vianočný darček.