Zdroj: ivanmateev from Getty Images Signature
Domáca majonéza z varených vajec
Tento recept na domácu majonézu z varených vajec je jedným z mojich obľúbených. Nie len preto, že je nesmierne jednoduchý na prípravu, ale aj preto, že výsledný produkt má jedinečnú a bohatú chuť, akú nenájdete v supermarkete.
Ingrediencie
- 2 kus tvrdo uvarené vajcia
- 1 kus žĺtko
- 1 Lyžice horčice
- 1 lyžička octu
- 1 lyžička soľ
- 1 lyžička cukru
- 200 ml oleja
- 1 lyžička hladká múka
- nasekaný petržlen
Najnovšie letáky
Postup
Najprv uvarte dve vajcia na tvrdo. Keď sa vajcia úplne ochladia, olúpte ich a oddeľte žĺtky od bielkov. Bielka môžete použiť na inú prípravu alebo ich proste zjedzte. Žĺtky použijeme na prípravu majonézy.
Do mixéra pridajte olúpané žĺtky z varených vajec, surové žĺtko, horčicu, ocot, soľ a cukor.
Mixujte všetky ingrediencie na vysokých otáčkach, kým nedostanete jemnú pastu. Potom začnite postupne pridávať olej a miešajte na najnižších otáčkach. Je dôležité pridávať olej veľmi pomaly, kvapku po kvapke, aby sa majonéza nestala príliš tekutou.
Ak máte radšej hustejšiu konzistenciu majonézy, môžete zahustiť zmes pridaním lyžičky hladkej múky a nasekaným petržlenom.