Zdroj: teoyeekhai for Adobe Stock
Domáca mrkvová kaša
Táto mrkvová kaša je absolútne pohodové jedlo a jedno z mojich najobľúbenejších jedál, ktoré rada robím znova a znova. Je nielen zdravé a chutné, ale aj neuveriteľne rýchle a jednoduché na prípravu - ideálne na každý deň v týždni!
Ingrediencie
- 1 kg mrkiev
- 500 g zemiaky
- 2 veľké Cibuľa
- 100 ml zeleninový bujón
- 100 g slanina
- 1 PL maslo
- soľ a korenie
- Nasekaná jarná cibuľka
Najnovšie letáky
Postup
Mrkvu a zemiaky najprv dôkladne umyte a potom ich ošúpte. Odporúčam použiť dobrú škrabku, pretože to výrazne uľahčí prácu. Potom nakrájajte mrkvu a zemiaky na malé kocky.
Potom nakrájajte cibuľu na kocky a spolu so slaninou ju smažte na veľkej panvici, kým nie je priesvitná a slanina chrumkavá. Zbožňujem vôňu smažiacej sa slaniny a cibule - naplní kuchyňu takou útulnou atmosférou!
Teraz do panvice pridajte mrkvu a zemiaky a pridajte zeleninový vývar. Dusíme na miernom ohni približne 20 minút. Z času na čas skontrolujte, či sú mäkké. Ja mám rád mrkvu a zemiaky trochu al dente, ale môžete ich variť tak mäkké, ako chcete.
Keď sú mrkva a zemiaky uvarené, opatrne ich v panvici roztlačte škrabkou na zemiaky. Dávajte pozor, aby ste všetko nerozmačkali na kašu - v kaši by mali zostať kúsky.
Mrkvovú zmes osolíme, okoreníme a posypeme nasekanou jarnou cibuľkou. Maslo dodá šťavu a čerstvá jarná cibuľka peknú farbu a lahodnú chuť.