Zdroj: natashabreen from Canva
Domáca pečeňová paštéta
Chutná domáca pečeňová paštéta, ktorú si môžete pripraviť na raňajky alebo ako špeciálnu pochúťku na sviatky.
Ingrediencie
Hlavné suroviny
- 500 g kuracia pečeň
- 2 Cibuľa
- 2 ks maslo
- 2 strúčiky cesnak
Na dochutenie
- 1 čl soľ
- 1 čl mleté čierne korenie
- 1 čl majoránka
Najnovšie letáky
Postup
Pečeň dôkladne umyjeme, osušíme a nakrájame na malé kúsky. Cibuľu a cesnak olúpeme a nakrájame.
Na panvici rozpustíme maslo a pridáme cibuľu, smažíme, kým nie je sklovitá. Potom pridáme pečeň a smažíme, kým nie je pečeň na povrchu pevne vyprážaná.
Pridáme cesnak, soľ, korenie a majoránku. Všetko premiešame a pokračujeme v príprave, kým nie je pečeň plne uvarená.
Hotovú pečeňovú zmes preložíme do mixéra a rozmixujeme na hladkú pastu. Ak je paštéta príliš hustá, pridajte trochu vody alebo vývaru.
Hotovú paštétu necháme vychladnúť a potom ju môžeme servírovať. Paštéta je vynikajúca na chlieb alebo rožky a môže byť podávaná ako predjedlo alebo na raňajky.