Domáca pizza
Ingrediencie
Cesto
- 500 g hladká múka
- 300 ml voda
- 5 gr droždia
- 1 kl soľ
- 1 kl cukor
- olivový olej
Základ na pizzu
- 400 g paradajkový pretlak
- soľ
- oregano
- 1 strúčiky cesnaku
Najnovšie letáky
Postup
Pripravíme si väčšiu misku a nasypeme do nej múku. Do pohára napustíme cca deci teplejšej vody a dáme do nej droždie, lyžičku cukru a zamiešame. Necháme odpočívať cca 5 - 10 minút. Následne kvások vylejeme do misky s múkou pridáme vodu, soľ a olivový olej. Miesime buď ručne alebo kuchynským robotom s hákovým nadstavcom. Priebežne sledujeme cesto ak je moc riedke pridávame ešte múku. Cesto musí byť krásne odliepať sa od strán. Necháme odpočívať na teplom mieste prikryté cca hodinu a pol.
Keď máme cesto vykysnuté ešte ho ručne vytvarujeme na pomúčenej doske a začneme rozdeľovať na väčšie časti podľa toho akú veľkú pizzu chceme. Vaľkáme do kruhového tvaru. Rúru rozohrejeme na 250 stupňov necháme rozohriať v nej aj plech, ktorý potom vyberieme a vystelieme papierom na pečenie a následne ten vytvarovaní kruh pizze preložíme na papier na pečenie. Začneme potierať základom na pizzu a podľa seba kladieme suroviny na aké máme chuť šunka, šampiňóny, olivy a pod. Dáme do rúry a pečieme cca 10-15 minút záleží od rúry.
Základ na pizzu: Do hrnca si pripravíme paradajkový pretlak, pretlačíme strúčik cesnaku, soľ a štipku oregana a povaríme na miernom ohni. Odstavíme z ohňa a mierne vychladnutú omáčku potierame na cesto.
Komentáre (2)
Tak táto pizza vyzerá brutálne ?
Paráda mňam idem zajtra urobiť už sa teším ddd