REKLAMA
Zdroj: Canva
Domáca šípková omáčka
Pripravte si doma pravú šípkovú omáčku. Výborne sa hodí k mäsu alebo rybám.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
6
- 500 g šípky
- 2 ks pomaranč
- 1 kl worcesterská omáčka
- 1⁄4 čl sečuánske korenie
- 1⁄4 čl škorica
- 1⁄4 čl mleté klinčeky
- 1 čl himalájska soľ
- 5 pl rum
- 5 pl slnečnicový olej
- 100 ml červené víno
- 2 pl cukor
- 500 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
210 min.
1. Krok
Šípky umyjeme a varíme na miernom ohni 90 minút. Hrniec zakryjeme pokrievkou a šípky zalejeme 500 ml vody.
2. Krok
Na roztlačenie uvarených šípiek použijeme roztláčač na zemiaky, ktorý sa bežne používa pri zemiakovej kaši.
3. Krok
Vznikne kašovitá hmota, ktorú potom prepasírujeme cez sitko do iného hrnca.
4. Krok
Šípkovú kašu opäť privedieme do varu a pridáme ostatné suroviny.
5. Krok
Mandarinku a pomaranč odšťavíme a najemno nastrúhame kôru. Všetko spolu dobre premiešame.
6. Krok
TIP: Popučené šípky nemusíte vyhadzovať, môžete si z nich uvariť čaj.