REKLAMA
Zdroj: pixabay
Domáca tlačenka
Domáca tlačenka, zabíjačková špecialita.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
2
- 1⁄2 ks bravčová hlava
- 1 ks bravčové koleno
- 1 ks bravčový jazyk
- 1⁄2 ks bravčové srdce
- 200 g bravčová koža
- mleté čierne korenie
- majoránka
- 4 strúčiky cesnak
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Hlavu, kože, koleno, srdce, jazyk dáme variť do malého množstva vody. Varíme kým sa nám mäso samonezačne oddeľovať od kostí.
2. Krok
Keď je mäso uvarené oberieme ho a nakrájame na kocky. Vývar si prelejeme do druhého hrnca.
3. Krok
K vývaru pridáme korenie, soľ, prelisovaný cesnak a majorán. Pridáme na kocky pokrájané mäso.
4. Krok
Hotovou zmesou plníme tlačenkové vrecká, ktoré dobre uzatvoríme.
5. Krok
Tlačenku ešte hodinu obvárame vo zvyšku vývaru.
6. Krok
Obvarenú tlačenku si dáme na doku zaťažíme druhou doskou a necháme stuhnúť do druhého dňa v chlade. Tlačenku je dobre po zhruba 6 hodinách tuhnutia pretočiť.
vyzera super hned vyskusam