REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T9ZetX2r6q1Sxxqgkr6G/1e6b4e36ec446eba6a310a59f3001a.jpeg)
Domáca zápražka do polievky
Tradičná domáca zápražka do polievky, ktorá sa používa na zahustenie polievok a dodá im krémovú chuť. V recepte sú stanovené ingrediencie, ktoré zodpovedajú 1 litru polievky.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 3 pl maslo alebo olej
- 2 pl múka
- 200 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
5 min.
1. Krok
Na panvici zohrejeme tuk a pridáme k nemu múku.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/T9ZetX2r6q1Sxxqgkr6G/4249420a57ee5d2430ea147c67a911.jpeg)
2. Krok
Na slabom ohni múku miešame, kým nezhnedne. Potom zápražku zriedime pridaním vody a miešame až pokiaľ sa nerozpustia všetky hrudky.
3. Krok
Tipy zápražiek podľa zafarbenia - biela, svetlohnedá a hnedá. Bielu používame do bielych polievok (hríbová, karfiolováá, atd.). Svetlohnedú zápražku používame napríklad do omáčok alebo rascovej polievky. Hnedou zápražkou zahusťujeme napríklad guláš.