Zdroj: LucaLorenzelli from Getty Images
Domáce briošky
Jednoduchý a chutný recept na prípravu mäkkých a lahodných domácich briošiek, ktoré sú ideálne pre sladké a výživné raňajky.
Ingrediencie
Cesto
- 500 g Múka
- 250 ml mlieko
- 100 g cukor
- 100 g maslo
- 20 g Pivovarské kvasnice
- štipka soli
- 2 ks vajcia
Na kefovanie
- 1 jednotka vajce
- 2 lyžice mlieko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Do veľkej misy vložte múku, vytvorte dieru uprostred a rozdrobte kvasnice. Pridajte cukor, vlažné mlieko a zamiešajte.
Keď sa kvasnice rozpustia, pridajte dve vajcia, rozpustené maslo a štipku soli.
Dobre premiesajte, kým nezískate mäkké a pružné cesto. Misku zakryte čistou utierkou a nechajte kysnúť na teplom mieste asi 1-2 hodiny, alebo kým sa objem cesta nezdvojnásobí.
Keď cesto nakysne, znova ho premiesajte na pomúčnenej ploche niekoľko minút, potom vytvarujte briošky a položte ich na plech pokrytý papierom na pečenie.
Nechajte briošky kysnúť na plechu ďalších 20 minút. Medzitým, v malej mise rozšľahajte jedno vajce s dvoma lyžicami mlieka, potom potrite briošky touto zmesou.
Piecť v predhriatej rúre pri 180 stupňoch približne 20 minút.