REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáce chrumkavé zavárané uhorky
Nakladané uhorky, výborné a tak chrumkavé.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
Suroviny
- 5 kg uhorky nakladačky
- 8 ks Cibuľa
- kôpor čerstvý
Nálev
- 1 deko
- 3 l voda
- 400 ml ocot
- 1⁄2 kg cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
60 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme nálev. Vo veľkom hrnci zovrieme vodu, pridáme ocot, cukor a deko. Dobre premiešame, aby sa cukor rozpustil. Odstavíme z ohňa.
2. Krok
Uhorky si dobre vyčistíme, je dobré ich nechať namočené vo vode 2 hodinky a potom umyť. Umyté uhorky dávame do čistých zaváraninových fliaš. Do každého pohára vložíme kúsok kôpru a pár plátkov cibule.
3. Krok
Fľaše zalejeme nálevom a uzatvoríme. Zavárame 7 minút pri 80 stupňoch. Poháre vyberieme a necháme vychladiť.