REKLAMA
Domáce gnocchi
Recept na prípravu domácich gnocchi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
80
- 200 g zemiak
- olivový olej
- soľ
- 1 ks vajce
- 1 hrnček celozrnná múka
- 1 kl hladká múka
- ryžová múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Zemiaky popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a posypeme soľou. Takto pripravené zemiaky pečieme v predhriatej rúre na 210°C približne 1 hodinu.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Zemiaky po upečení narežeme a ešte horúce ich prepasírujeme cez sitko.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do kaše pridáme rozšľahané vajíčko, soľ a múky.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Z cesta rukami vytvarujeme valec.
Zdroj: Youtube
5. Krok
Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou. Z valca si odrežeme kúsok cesta, ktorý vyvaľkáme na tenký šúľok, z ktorého odkrajujeme malé kúsky.
Zdroj: Youtube
6. Krok
Vidličkou vytvarujeme gnocchi do požadovaného tvaru a urobíme na ňom ryhy.
Zdroj: Youtube
7. Krok
TIP: Domáce gnocchi varíme vo vode a ďalej upravujeme podľa konkrétneho receptu.