REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cAmUXWjU5CgzJqMqrPUt/3c0fcfbfe6c61c0a52d6ed5ee649bb.jpeg)
Domáce gnocchi
Recept na prípravu domácich gnocchi.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
80
- 200 g zemiak
- olivový olej
- soľ
- 1 ks vajce
- 1 hrnček celozrnná múka
- 1 kl hladká múka
- ryžová múka
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
80 min.
1. Krok
Zemiaky popicháme vidličkou, potrieme olivovým olejom a posypeme soľou. Takto pripravené zemiaky pečieme v predhriatej rúre na 210°C približne 1 hodinu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cAmUXWjU5CgzJqMqrPUt/e94ded89601cefcf22a01b6ba7f112.jpeg)
Zdroj: Youtube
2. Krok
Zemiaky po upečení narežeme a ešte horúce ich prepasírujeme cez sitko.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cAmUXWjU5CgzJqMqrPUt/04aac41c0dc80803c1d22eb12031a8.jpeg)
Zdroj: Youtube
3. Krok
Do kaše pridáme rozšľahané vajíčko, soľ a múky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cAmUXWjU5CgzJqMqrPUt/da4cab474e2bed21ed0965ad34a16d.jpeg)
Zdroj: Youtube
4. Krok
Z cesta rukami vytvarujeme valec.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cAmUXWjU5CgzJqMqrPUt/30e4ef5f752ad2ae7d656dc4372c63.jpeg)
Zdroj: Youtube
5. Krok
Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou. Z valca si odrežeme kúsok cesta, ktorý vyvaľkáme na tenký šúľok, z ktorého odkrajujeme malé kúsky.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cAmUXWjU5CgzJqMqrPUt/6e8f73a32980bb864a32d6aa9d4856.jpeg)
Zdroj: Youtube
6. Krok
Vidličkou vytvarujeme gnocchi do požadovaného tvaru a urobíme na ňom ryhy.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/cAmUXWjU5CgzJqMqrPUt/41d6b507748c57aecdc8620feafe92.jpeg)
Zdroj: Youtube
7. Krok
TIP: Domáce gnocchi varíme vo vode a ďalej upravujeme podľa konkrétneho receptu.