REKLAMA
Domáce parené knedle
Najlepšie parené knedle s džemom.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Suroviny
- 15 g aktívne sušené droždie
- 500 g polohrubá múka
- 1 vajce
- 1 čl cukor
- 400 ml mlieko
Na vrch
- maslo rozpustené
- Granko
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Ako prvé si pripravíme kváok. Zohrejeme si mlieko, pridáme doň cukor a sušené droždie. Necháme chvíľu postáť.
Zdroj: Youtube
2. Krok
Do misy si dáme múku, vajce, soľ a hotový kvások. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme vykysnúť aspoň 1 hodinu.
Zdroj: Youtube
3. Krok
Na pomúčenej doske cesto vyvaľkáme a nakrájame na štvorce. Do každého dáme lyžičku džemu a zabalíme. Paríme 20 minút.
Zdroj: Youtube
4. Krok
Hotové buchy prelejeme rozpusteným maslom a môžeme posypať grankom.