Domáce pavlove tortičky
Mini pavlova tortičky sú malé dezerty vyrobené z bielok, cukru a octu, ktoré sa pečú v rúre, aby sa vytvorila vonkajšia krehká kôra a vnútri zostane jemná a vláčna konzistencia. Na vrch sa potom pridáva šľahačka a ovocie, najčastejšie jahody alebo kiwi.
Ingrediencie
Suroviny
- 5 ks vaječné bielka
- 4 pl kryštálový cukor
- 1 pl ocot
- 1 kl kukuričný škrob
Vanilková plnka
- 2 hrnčeky šľahačka
- 1⁄2 hrnček mascarpone
- 3 pl práškový cukor
- 1 kl vanilková esencia
Ostatné
- práškový cukor
- ovocie podľa chuti
Najnovšie letáky
Postup
Vaječné bielka izbovej teploty mixujeme 1 minútu.
Zdroj: Youtube
Počas mixovania pridáme k bielkam kryštálový cukor a mixujeme ďalších 8 minút.
Následne do zmesi primiešame ocot s kukuričným škrobom.
Test správnosti vyšľahanie bielok - nevylievajú sa z misky.
Zdroj: Youtube
Pomocou cukrárenského vrecka vytláčame mini kopečky na plech, ktorý je vystlaný papierom na pečenie.
Zdroj: Youtube
Lyžičkou zrazíme špičku.
Zdroj: Youtube
Mini pavlove tortičky pečieme 1,5 hodiny na 110°C. Po upečení ich necháme v trúbe vychladnúť - cca 4 hodiny.
Krém Zo smotany na šľahanie, mascarpone, cukru a vanilkového extraktu vyšľaháme vanilkový krém, ktorý sa mini pavlove tortičky budú plniť a to tak, že sa do stredu tortičky vydlabe dierka.
Zdroj: Youtube
Na krém sa položí nakrájané ovocie.
Hotové tortičky posypeme práškovým cukrom.