REKLAMA

Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.

Domáce pralinkové rezy

Výborné pralinkové rezy s rumom, ktoré sa hodia na každú príležitosť.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
35

Suroviny

  • 16 ks veľké vajcia Pridané do
  • 24 pl kryštálový cukor Pridané do
  • 24 pl polohrubá múka Pridané do
  • 2 ks kypriaci prášok Pridané do
  • 2 pl holandské kakao Pridané do
  • 150 g ríbezľový lekvár Pridané do
  • 150 g čokoládová poleva Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do

Plnka

  • 150 ml voda Pridané do
  • 30 g sušené mlieko Pridané do
  • 1 pl polohrubá múka Pridané do
  • 250 g maslo Pridané do
  • 200 g práškový cukor Pridané do
  • 1 pl kakao Pridané do
  • 2 pl mleté orechy Pridané do
  • rum Pridané do
REKLAMA

Postup

140 min.
1. Krok

Spolu upečieme 4 korpusy - 2 biele a 2 tmavé. Biely korpus Štyri bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny a po lyžiciach zašľaháme 6 PL cukru žĺtky, 2 PL vody a 6 PL múku zmiešanú s polovicou prášku do pečiva.

2. Krok

Tmavý korpus Postup je ten istý + pridáme do cesta kakao.

3. Krok

Korpusy pečieme v na plechu vystlanom papierom napečenie, v predhriatej rúre na 180°C zhruba 15 minút. Po vychladnutí papier na pečenie odstránime.

4. Krok

Plnka Zmiešame vodu so sušeným mliekom a múkou. Uvaríme z nich hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.

5. Krok

Maslo, ktoré má izbovú teplotu vyšľaháme s cukrom do penista. Po častiach zapracujeme vychladnutú kašu, kakao, rum a mleté orechy. Trochu plnky odložíme na potretie vrchu, zvyšok rozdelíme na polovicu.

6. Krok

Vrstvenie Začneme tmavou piškótou a pokračujeme plnkou, bledou piškótou, lekvárom, bledou piškótou, plnkou a tmavou piškótou. Vrch koláča potrieme odloženou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4717 receptov

Mäsité jedlá

2215 receptov

Večera

4427 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1490 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

777 receptov

Dezert

3610 receptov