Zdroj: FB: Recepty a rady do kuchyne I.
Domáce pralinkové rezy
Výborné pralinkové rezy s rumom, ktoré sa hodia na každú príležitosť.
Ingrediencie
Suroviny
- 16 ks veľké vajcia
- 24 pl kryštálový cukor
- 24 pl polohrubá múka
- 2 ks kypriaci prášok
- 2 pl holandské kakao
- 150 g ríbezľový lekvár
- 150 g čokoládová poleva
- 1 pl kakao
Plnka
- 150 ml voda
- 30 g sušené mlieko
- 1 pl polohrubá múka
- 250 g maslo
- 200 g práškový cukor
- 1 pl kakao
- 2 pl mleté orechy
- rum
Najnovšie letáky
Postup
Spolu upečieme 4 korpusy - 2 biele a 2 tmavé. Biely korpus Štyri bielky vyšľaháme so štipkou soli do peny a po lyžiciach zašľaháme 6 PL cukru žĺtky, 2 PL vody a 6 PL múku zmiešanú s polovicou prášku do pečiva.
Tmavý korpus Postup je ten istý + pridáme do cesta kakao.
Korpusy pečieme v na plechu vystlanom papierom napečenie, v predhriatej rúre na 180°C zhruba 15 minút. Po vychladnutí papier na pečenie odstránime.
Plnka Zmiešame vodu so sušeným mliekom a múkou. Uvaríme z nich hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť.
Maslo, ktoré má izbovú teplotu vyšľaháme s cukrom do penista. Po častiach zapracujeme vychladnutú kašu, kakao, rum a mleté orechy. Trochu plnky odložíme na potretie vrchu, zvyšok rozdelíme na polovicu.
Vrstvenie Začneme tmavou piškótou a pokračujeme plnkou, bledou piškótou, lekvárom, bledou piškótou, plnkou a tmavou piškótou. Vrch koláča potrieme odloženou plnkou a polejeme čokoládovou polevou.