REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mAKm87uEZh2HxynAdenT/702fa57cbd1b29d3c909c4c403d72af6.jpeg)
Domáce rezance
Domácim rezancom sa kupované len veľmi ťažko vyrovnajú.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 500 múka
- 4 kus vajce
- soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Urobíme si kopku múky s jamkou v strede, do jamky rozbijeme vajcia. Vymiesime do hustého cesta aj je priliž husté môžeme pridať ešte vajíčko alebo vodu.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mAKm87uEZh2HxynAdenT/f53d1b93d4b90fcc20c45d8aec14cf7d.jpeg)
2. Krok
Cesto rozdelíme na menšie časti a vyvaľkáme na tenké pláty, necháme 10 minúť oddýchnuť, Potom cesto preložíme napoly nakrájame na pásy a následne na rezance.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/mAKm87uEZh2HxynAdenT/e2196ad03a2b1722f2085ced451e9023.jpeg)
3. Krok
Necháme zovrieť vodu osolíme a dáme do nej uvariť rezance. Varíme kým nie sú mäkké, Scedíme vodu a rezance môžeme podávať buď do polievky alebo ako hlavné jedlo napríklad s tvarohom. Dobrú chuť