REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Re13lWbXTMLLMd-6A6jM/ba10fd9a3906662e10b825924b4751fa.jpeg)
Domáce tvarohové rezance
Rezance z hladkej múky zmiešané s tvarohom slaninkou alebo práškovým cukrom
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 2 kúsok vajce
- 300 g hladká múka
- 1⁄2 čl voda
- 1 syr cottage cheese
- 2 pl práškový cukor
- 150 g slanina
- 1⁄2 čajová lyžička mlieko
- soľ
Odporúčané produkty

Rajo mlieko 3,5%

Rajo maslo

Rajo smotana na šľahanie 33%

Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Nachystáme si ingrediencie.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Re13lWbXTMLLMd-6A6jM/1d3ea0c95d042c9765fe39feb90b5bb3.jpeg)
2. Krok
Z hladkej múky, vody a vajíčok si vypracujeme hladké cesto, tak aby sa nelepilo. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenko.
3. Krok
Potom si cesto nakrájame na tenké rezance.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Re13lWbXTMLLMd-6A6jM/9c30125caeae80dc978149077ab1dc9c.jpeg)
4. Krok
Dáme variť do osolenej vody cca 8-10 minút. Scedíme a zmiešame s tvarohom a troškou mlieka.
5. Krok
Servírujeme na sladko s práškovým cukrom alebo na slano s opečenou slaninkou.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Re13lWbXTMLLMd-6A6jM/7b23c44589b71a24fadc528ea168abe8.jpeg)
6. Krok
Bonus: Babka ma naučila pridať si na cukrom ochutené rezance slaninu, ale samozrejme už ako komu chutí.
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/Re13lWbXTMLLMd-6A6jM/ec2d27dafa9352777bd0a69678efb725.jpeg)