REKLAMA

Domáce údené karé

Pripravte si doma údené bravčové karé, ktoré sa hodí akúkoľvek príležitosť či oslavu.

REKLAMA
20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Recept nájdeš v tomto článku

20 × Bravčové karé – s omáčkou, plnené aj zapekané! Recepty, ktoré zbožňujeme

Ingrediencie

porcií
1

Suroviny

  • 1 kg bravčová panenka Pridané do

Soliaca zmes

  • 70 g soľ Pridané do
  • 2 g cukor Pridané do
  • 2 g sanitra Pridané do

Slaný roztok

  • 1 l voda Pridané do
  • 180 g soľ Pridané do
REKLAMA

Postup

360 min.
1. Krok

Bravčové karé vykostíme a očistíme ho od zbytočného tuku a blán.

2. Krok

Povrch mäsa nasolíme soliacou zmesou, ktorú pripravíme zmiešaním soli, cukru a sanitry.

3. Krok

Takto nasolené bravčové karé vložíme do slaného roztoku na 6 dní.

4. Krok

Potom ho umyjeme a údime 2 až 3 dni na 25°C.

5. Krok

Údené bravčové karé skladujeme na chladnom mieste až 3 mesiace.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Pečivo

747 receptov

Obed

4876 receptov

Mäsité jedlá

2257 receptov

Nátierky

331 receptov

Mascarpone

342 receptov

Torty

481 receptov

Večera

4590 receptov

Dezert

3772 receptov

Kuracie mäso

788 receptov