REKLAMA
Domáce údené karé
Pripravte si doma údené bravčové karé, ktoré sa hodí akúkoľvek príležitosť či oslavu.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
Suroviny
- 1 kg bravčová panenka
Soliaca zmes
- 70 g soľ
- 2 g cukor
- 2 g sanitra
Slaný roztok
- 1 l voda
- 180 g soľ
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
360 min.
1. Krok
Bravčové karé vykostíme a očistíme ho od zbytočného tuku a blán.
2. Krok
Povrch mäsa nasolíme soliacou zmesou, ktorú pripravíme zmiešaním soli, cukru a sanitry.
3. Krok
Takto nasolené bravčové karé vložíme do slaného roztoku na 6 dní.
4. Krok
Potom ho umyjeme a údime 2 až 3 dni na 25°C.
5. Krok
Údené bravčové karé skladujeme na chladnom mieste až 3 mesiace.