REKLAMA

Zdroj: Canva

Domáce varene zemiaky

Tradičné príloha k mnohým jedlám - domáce varené zemiaky. Môžeme ich podávať s maslom alebo nasekanou petržlenovou vňaťou.

REKLAMA

Ingrediencie

porcií
4
  • 700 g zemiak Pridané do
  • 1 kl drvená rasca Pridané do
  • 2 kl soľ Pridané do
  • petržlen Pridané do
REKLAMA

Postup

25 min.
1. Krok

Zemiaky ošúpeme a nakrájame na mesiačiky. V prípade, že máme malé zemiaky nemusíme ich krájať.

2. Krok

Ošúpané zemiaky dáme variť na 20 minút do osolenej vody, do ktorej sme pridali rascu.

3. Krok

Uvarené zemiaky scedíme a môžme ich premiešať s maslom alebo k ním pridať nasekanú petržlenovú vňať.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4889 receptov

Veľkonočné

245 receptov

Mäsité jedlá

2263 receptov

Dezert

3780 receptov

Mascarpone

343 receptov

Nátierky

332 receptov

Pečivo

753 receptov

Raňajky

1506 receptov