Zdroj: Facebook - Slovenské jedlá a iné... dobroty ,,starých materí,,
Domáce včelie úle
Perfektné orechové včelie úle si ľahko pripravíte aj doma podľa tohto receptu.
Ingrediencie
Cesto
- 120 g práškový cukor
- 100 g piškóty
- 100 g vlašské orechy
- 1 bal vanilkový cukor
- 25 g maslo rozpustené
Plnka
- 1 bal vanilkový cukor
- 150 g maslo
- 2 ks vaječný žĺtok
- 2 pl práškový cukor
- 3 pl mlieko
- 2 pl rum
Okrem toho
- okrúhle piškóty
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
Postup
Piškóty a orechy pomelieme na jemno. Pomelenú zmes preložíme do misky a pridáme cukor a roztopené maslo. Všetko spolu poriadne premiešame. V prípade potreby môžeme do cesta pridať ešte maslo alebo mlieko.
Z cesta potom tvarujeme guličky, ktoré obaľujeme v práškovom cukre.
Guličky následne vtlačíme do úlikových formičiek. V strede treba urobiť jamku na plnku.
Príprava plnky V hrnci zmiešame žĺtky, práškový cukor a mlieko. Za stáleho miešania uvaríme žĺtkový krém.
V miske vymiešame vanilkový cukor s maslo a potom pridáme žĺtkový krém. Na záver pridáme ešte rum a dobre premiešame.
Plnkou plníme úliky. Na plnenie môžeme použiť cukrárenské vrecko. Na spodok úlika položíme okrúhlu piškótu.