REKLAMA
Zdroj: FB: Slovenské jedlá a iné...,,dobroty starých materí,,
Domáce vianočné oblátky
Najlepšie vianočné oblátky, recept na ich prípravu je úplne jednoduchý.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
40
- 200 g kryštálový cukor
- 100 g maslo
- 1 ks vanilkový cukor
- 5 g škorica mletá
- 2 ks žĺtok
- 1 l mlieko
- 600 g hladká múka
- 1 kl olej
- 2 dl voda
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
140 min.
1. Krok
Do misky si dáme kryštálový cukor, maslo, vanilkový cukor, škoricu a žĺtka, všetko spolu vyšľaháme do peny.
2. Krok
Po rozpustení cukru pridáme do cesta vodu a začneme primiešavať striedavo mlieko s múkou. Na koniec pridáme olej.
3. Krok
Cesto necháme aspoň hodinu v chlade odpočinúť.
4. Krok
Nahrejeme si stroj na oblátky. Pred prvou potrieme stroj troškou masla. Nalejeme trošku cesta a pečieme asi 30 sekúnd. Podľa nášho stroja.