Domáce zeleninové lečo
Zavárané lečo ako od babičky
Ingrediencie
- 3 kg paradajka
- 2 kg paprika
- 4 ks Cibuľa
- 3 pl soľ
- 2 pl mletá sladká červená paprika
- 2 dcl olej
Najnovšie letáky
Postup
Najskôr si očistíme cibuľu a následne ju nakrájame na menšie kocky. Poriadne umyjeme papriku a zbavíme ju jadierok a nakrájame na pásiky. Z paradajok odstránime stopky, umyjeme ich a pokrájame na kocky, prípadne mesiačiky.
Pripravíme si väčší hrniec s približne 2 dcl oleja, na ktorom orestujeme cibuľku. Následne pridáme papriku, ktorú osolíme a rovnako orestujeme. Keď bude paprika mäkšia, obsah hrnca klesne zhruba o polovicu. Pridáme pol litra vody a dusíme pod pokrievkou až do zmäknutia (približne 15-20 minút).
Pridáme paradajky a opäť podusíme, až kým nezačnú púšťať šťavu. V tejto fáze sú už paradajky polomäkké. Pripravíme si mletú papriku v pohári, kde je približne 1 dcl vody a rozpustíme ju v tejto vode. Celú zmes zalejeme paprikou s vodou a varíme ešte asi 15 minút.
Pripravíme si zaváraninové poháre, do ktorých nalievame horúcu zmes (približne 1-2 cm od od okraja) a zasterilizujeme. Do plechu nalejeme asi trištvrte vody a až potom naukladáme fľaše. Na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Poháre poukladáme hore dnom na utierku a prikryjeme dekou.