REKLAMA

Domáce zeleninové lečo

Zavárané lečo ako od babičky

REKLAMA
ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Recept nájdeš v tomto článku

ZAVÁRANIE: Sprievodca plný tipov a rád pre dokonalý výsledok

Ingrediencie

porcií
6
  • 3 kg paradajka Pridané do
  • 2 kg paprika Pridané do
  • 4 ks Cibuľa Pridané do
  • 3 pl soľ Pridané do
  • 2 pl mletá sladká červená paprika Pridané do
  • 2 dcl olej Pridané do
REKLAMA

Postup

80 min.
1. Krok

Najskôr si očistíme cibuľu a následne ju nakrájame na menšie kocky. Poriadne umyjeme papriku a zbavíme ju jadierok a nakrájame na pásiky. Z paradajok odstránime stopky, umyjeme ich a pokrájame na kocky, prípadne mesiačiky.

2. Krok

Pripravíme si väčší hrniec s približne 2 dcl oleja, na ktorom orestujeme cibuľku. Následne pridáme papriku, ktorú osolíme a rovnako orestujeme. Keď bude paprika mäkšia, obsah hrnca klesne zhruba o polovicu. Pridáme pol litra vody a dusíme pod pokrievkou až do zmäknutia (približne 15-20 minút).

3. Krok

Pridáme paradajky a opäť podusíme, až kým nezačnú púšťať šťavu. V tejto fáze sú už paradajky polomäkké. Pripravíme si mletú papriku v pohári, kde je približne 1 dcl vody a rozpustíme ju v tejto vode. Celú zmes zalejeme paprikou s vodou a varíme ešte asi 15 minút.

4. Krok

Pripravíme si zaváraninové poháre, do ktorých nalievame horúcu zmes (približne 1-2 cm od od okraja) a zasterilizujeme. Do plechu nalejeme asi trištvrte vody a až potom naukladáme fľaše. Na 15-20 minút pri teplote 180 stupňov. Poháre poukladáme hore dnom na utierku a prikryjeme dekou.

Najnovšie recepty

Najnovšie recepty

Reels

Nové

Top kategórie

Obed

4715 receptov

Mäsité jedlá

2214 receptov

Večera

4425 receptov

Mascarpone

338 receptov

Lacné jedlá

1489 receptov

Pre diabetikov

633 receptov

Kuracie mäso

776 receptov

Dezert

3610 receptov