REKLAMA
Zdroj: Pixabay: fancycrave1
Domáci chlieb bez kvásku
Tento recept je skvelý pre tých, ktorí chcú pripraviť svoj vlastný domáci chlieb, ale nemajú dostupný kvások. Hoci je kvások tradičným spôsobom, ako pripraviť chlieb, s týmto receptom zistíte, že je možné vytvoriť rovnako chutný a krásne nakysnutý chlieb aj bez neho.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
1
- 500 g múka
- 1 čajová lyžička Soľ
- 1 čajová lyžička cukor
- 1 Balenie sušené droždie
- 300 ml voda
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
200 min.
1. Krok
Vo mise zmiešajte múku, soľ, cukor a sušené droždí.
2. Krok
Postupne prilievajte vodu a miešajte, kým sa cesto úplne nespojí a nebude hladké.
3. Krok
Zakryte cesto a nechajte ho kysnúť na teplom mieste po dobu 2 hodín, alebo až kým nezdvojnásobí svoj objem.
4. Krok
Predhrejte rúru na 200 °C.
5. Krok
Cesto dajte do pekáča vyloženého peciacim papierom a pečie 35-40 minút, alebo kým nebude chlieb zlatohnedý a na dotyk tvrdý.
6. Krok
Nechajte chlieb vychladnúť pred krájaním.