REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáci kysnutý tvarohový koláč
Najlepší kysnutý tvarohový koláč
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
Cesto
- 350 g polohrubá múka
- 80 ml rastlinný olej
- 140 ml mlieko
- 1 ks vajce
- 25 g čerstvé droždie
- 50 g kryštálový cukor
- soľ
PLNKA
- 250 g jemný hrudkovitý tvaroh
- 1 ks vajce
- 2 pl práškový cukor
- 1 ks vanilkový cukor
- 1 pl Zlatý klas (prášok)
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Najskôr si s trocha mlieka, cukru a droždia pripravíme kvások. Keď nám kvások nabehne začneme s prípravou cesta.
2. Krok
Múku preosejeme do misy, pridáme vajce, olej, štipku soli, cukor, kvások a zvyšné mlieko. Vypracujeme vláčne cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť asi hodinu.
3. Krok
Pripravíme si plnku. Tvaroh vyšľaháme s vajíčkom, cukrom, vanilkovým cukrom, pridáme zlatý klas.
4. Krok
Vykysnuté cesto si rozdelíme. Dve tretiny cesta vyvaľkáme. Preložíme do formy vystlanej papierom na pečenie. Na cesto nalejeme tvarohovú plnku.
5. Krok
Zo zvyšnej tretiny cesta na okraj upletieme veniec aby nám držal plnku.
6. Krok
Koláč dáme piecť na 160 stupňov na 40 minút. Treba si ho kontrolovať podľa typu rúry.