REKLAMA
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/sk/recipe/6UDlP4vh26ralY0uDMk8/8f388fb0ff3cbb8ff6895654868b97.png)
Domáci paradajkový pretlak
Recept na výborný domáci paradajkový pretlak.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
10
- 1 Lyžice olivového oleja
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Paradajky opláchnite a nakrájajte na štvrtiny.
2. Krok
V hrnci rozohrejte olivový olej a pridajte nakrájané paradajky.
3. Krok
Na miernom ohni pomaly dusíme paradajky približne 1 hodinu. Potom ich prelejeme cez jemné cedidlo alebo plátno, aby sme získali len šťavu bez šupky a semienok.
4. Krok
Získaný pretlak varte na miernom ohni ďalších 30 minút, aby sa zredukoval na požadovanú konzistenciu.
5. Krok
Horúci pretlak vložte do sterilizovaných pohárov a pevne uzavrite. Poháre obráťte dnom hore a nechajte vychladnúť.
6. Krok
Uchovávajte v chladničke alebo na chladnom mieste.