REKLAMA
Zdroj: FB- Healthy and tasty & Hravo a zdravo
Domáci rakytnikový sirup
Recept na domáci rakytnikový sirup
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- čerstvý alebo mrazený rakytník
- hnedý cukor
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
35 min.
1. Krok
Čerstvý rakytník dôkladne umyte a odšťavte.
2. Krok
Šťavu dajte do hrnca spolu s cukrom v pomere 1:1. Na liter šťavy teda prisypte kilo cukru.
3. Krok
Celú zmes zamiešajte a začnite zohrievať na miernom plameni, aby sa cukor rozpustil. Pozor, sirup nesmiete prevariť. Prišli by ste tak o všetok vitamín C. Teplota by nemala presiahnuť 65 °C.
4. Krok
Hotový horúci sirup nalejte do čistých vydezinfikovaných fliaš.
5. Krok
Potom fľaše dobre zatvorte a odložte na chladné a tmavé miesto.