REKLAMA
Zdroj: Pixabay
Domáci slivkový lekvár pečený v rúre
Recept na lekvár z rúry.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
8
- 2 kg sušené slivky
- 2 Lyžice octu
- 50 dkg kryštálový cukor
- 1⁄2 čl mletej škorice
- 3 rozdrvené klinčeky
- 4 pl rum
Najnovšie letáky
REKLAMA
Postup
120 min.
1. Krok
Slivky umyjeme, vykôstkujeme a dáme do pekáča.
2. Krok
Pokvapkáme ich octom. Dáme piecť na 250 stupňov na 25 minút. Nemiešame.
3. Krok
Na slivky potom nasypeme polovicu cukru a dáme piecť na ďalších 10 minút.
4. Krok
Po tomto čase opäť nasypeme cukor a znova pečieme 15 minút. Ak by tam bolo veľa vody, ešte ich dáme piecť na 10 minút.
5. Krok
Po upečení pridajte rum, škoricu a rozdrvené klinčeky. Zamiešajte a ponorným mixérom rozmixujte do požadovanej konzistencie.
6. Krok
Hotový rozmixovaný lekvár naplníme do pohárov, zatvoríme a necháme vychladnúť obrátené hore dnom.