Zdroj: HLPhoto for Adobe Stock
Dusená burgundská pečienka
Chutná burgundská pečienka s hojným množstvom vína. Tento tradičný recept je perfektný pre večeru alebo pre špeciálne príležitosti. Pečienka je jemná, zatiaľ čo víno dodáva hlbokú a robustnú chuť.
Ingrediencie
Pečienka
- 11⁄2 kg Hovädzí pečienka
- 1 Čajová lyžička soľ
- 2 Polievková lyžica olej
- 2 Cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 čajová lyžička mleté čierne korenie
Burgundská vínná omáčka
- 750 ml Burgundské víno
- 2 Polievková lyžica paradajkový pretlak
- 2 zväzok čerstvý tymián
- 2 ks bobkové listy
- 1 Čajová lyžička cukor
Najnovšie letáky
Postup
Pre recept na burgundskú pečienku najprv predhrejte rúru na 175°C. Rinderbraten potrite soľou a korením.
Olej rozohrejte vo veľkom pekáči a opečte mäso zo všetkých strán. Keď je mäso opečené zo všetkých strán, vyberte ho z pekáča a odložte ho bokom.
Na rovnakom pekáči opražte kockované cibule a nasekaný cesnak, až budú priesvitné.
Víno vlejte do pekáča a priveďte k varu. Pridajte paradajkový pretlak, tymián, bobkové listy a cukor.
Rožok vráťte späť do pece a prelijte ho vínnou omáčkou. Vložte poklop a nechajte ho dusiť v predhriatej rúre 2-3 hodiny.
Vyberte burgundskú pečienku z rúry a nechajte ju chvíľu odpočívať. Potom ju nakrájajte na plátky a podávajte s burgundskou vínnou omáčkou.