Zdroj: etorres69 from Getty Images
Eggnog bez vajec
Som veľkým fanúšikom všetkých druhov alkoholu a zároveň sa snažím jesť vegánsky. Tak som začala experimentovať a prišla som na recept na bezvaječný vaječný likér, ktorý chutí skvele a vôbec mu nechýba klasická vaječná chuť.
Ingrediencie
- 1 can Kondenzované kokosové mlieko
- 200 ml rum
- 2 Lyžice vanilkový extrakt
- štipka muškátového orieška
- Štipka kurkumy
- 100 g Cukor
Najnovšie letáky
Postup
Mandľové mlieko nalejte do veľkého hrnca, pridajte cukor a za stáleho miešania priveďte do varu.
Po zovretí znížte teplotu, pridajte kondenzované kokosové mlieko a opäť dobre premiešajte.
Kurkuma dodáva likéru typickú žltú farbu a zároveň dokonale zvýrazňuje jeho chuť, preto ju nezabudnite pridať.
Pridajte aj štipku muškátového orieška, aby ste likéru dodali jemný korenistý nádych. Miešajte niekoľko minút, kým sa všetky prísady naozaj dobre nespoja.
Nakoniec prilejte rum a pridajte vanilkový extrakt. Pred konzumáciou likéru počkajte aspoň 24 hodín, aby sa chute skutočne krásne spojili.