Empanadas
Empanadas sú plnené taštičky, ktoré sú typickým jedlom latinskej Ameriky.
Ingrediencie
- 1 plát lístkového cesta
- Argentínske hovädzie soté
- 2 plátky syru Gouda (alebo akéhokoľvek iného tvrdého syru)
- 1 hrnček rastlinného oleja na vyprážanie
Najnovšie letáky
Postup
Plát lístového cesta si vyvaľkáme na jemne pomúčenej doske do štvorca. Rozdelíme na 4 rovnaké štvorce
Každý malý štvorec orežeme do kruhu, zbytkového lístkového cesta sa zbavíme
Je dôležité, aby sme si tú plnku (argentínske hovädzie soté) spravili predom, pretože ju potrebujeme mať schladenú a práve vybratú z chladničky (aby šťavy neboli tekuté ale tuhé)
Na každý kruh dáme 2-3 PL venzuelského hovädzieho soté a na vrch položíme polovicu plátkového syra
Celý kruh cesta dookola prejdeme vodou, aby sa nám ľahšie spájali okraje
Cesto preložíme napoly a dobre uzavrieme
V menšom hrnci si rozohrejeme olej a postupne po jemnom vyprážame empanady z oboch strán do zlatista – trvá to len pár sekúnd z každej strany, takže treba striehnuť
Empanada sa najčastejšie podáva ako predkrm spoločne s rôznymi omáčkami ako napríklad guacamole alebo chimichurri