Zdroj: Pixabay
Espresso kávový maslový krém
Kávový maslový krém je klasická poleva na torty, zákusky či cupcaky. Hladká konzistencia a intenzívna kávová chuť z nej robí favorita.
Ingrediencie
- 1 hrnček maslo izbovej teploty
- 31⁄2 hrnček práškový cukor
- 1⁄4 hrnček Hustá smotana na šľahanie
- 2 Lyžice Espresso v prášku alebo silná varená káva
- 1 lyžička čistý vanilkový extrakt
- štipka soli
Najnovšie letáky
Postup
Začnite tým, že uvarte silné espresso, ktoré nechajte vychladnúť. (Použiť môžete aj instantnú kávu v prášku, ktorú zalejte horúcou vodou a rovnako nechajte vychladnúť.)
Maslo vyšľahajte elektrickým mixérom na strednej rýchlosti, kým nebude hladké a krémové (asi 2 minúty).
Znížte rýchlosť mixéra a postupne pridávajte práškový cukor. Miešajte, kým sa všetok cukor a maslo úplne nezmiešajú.
Vezmite vychladnuté espresso alebo instantnú kávu, vanilkový extrakt, smotanu a postupne ich vlejte do maslového krému. Pokračujte v miešaní.
Po pridaní všetkých surovín zvýšte rýchlosť miešania a šľahajte, kým nebude zmes svetlá a nadýchaná (približne 3-5 minút). Ak je krém príliš hustý, pridajte ešte trochu smotany. Ak je príliš riedky, pridajte ešte trochu práškového cukru.
Pridáme štipku soli na vyváženie sladkosti a dobre premiešame.
Kávový krém je teraz pripravený na zdobenie koláčov, cupcakes alebo čohokoľvek iného!