Fantastické crostini s ricottou
Ak hľadáte jednoduché a efektné pohostenie pre návštevy, rozhodne odporúčam tieto crostini s ricottou, hermelínom a granátovým jablkom.
Ingrediencie
- 250 g ricotta
- 120 g hermelín
- 1 citrón bio
- mleté čierne korenie
- soľ
- 1 bageta alebo remeselný kváskový chlieb
- 3 pl olivový olej
- 1 granátové jablko
- vlašské orechy
- lístky mäty
Najnovšie letáky
Postup
Bagetu alebo remeselný chlieb nakrájame na plátky, položíme na plech na pečenie a zakápneme trochou olivového oleja. Vo vyhriatej rúre ich pečieme pri 200 stupňoch 8 až 10 minút alebo skrátka do chrumkava.
Medzitým si vymiešame ricottu s čerstvo mletým čiernym korením a štipkou soli. Pridáme tiež nastrúhanú kôru z bio citróna a môžeme pridať pár kvapiek citrónovej šťavy.
Crostini vyberieme z rúry a natrieme ricottovou nátierkou. Na vrch položím plátok hermelínu a pre chuť posypeme vlašskými orechami. Zrnká granátového jablka pôjdu na vrch úplne na záver, aby vynikol farebný kontrast. Ozdobíme lístkami čerstvej mäty a môžeme podávať.