Fantastické laskonky recept
Kokosové laskonky sú tradičným dezertom. Ich príprava je podľa tohto video návodu úplne jednoduchá.
Ingrediencie
Cesto
- 4 bielky
- 225 g cukor krupica
- 65 g cukor práškový
- 100 g kokos
- 40 g mleté orechy
- 130 ml voda
Krém
- 200 g cukor
- 200 ml šľahačka
- 250 g mascarpone
Najnovšie letáky
Postup
Vyšľaháme si bielky spolu s práškovým cukrom do tuhého snehu. Pokiaľ sa nám sneh šľahá pripravíme si cukrový rozvar. V kastróliku prevaríme krupicový cukor spolu s vodou. Necháme vyvariť, kým nám nevznikne hustý sirup.
Sirup pomaly vlievame k vyšľahanému snehu. A premiešame.
Pridáme kokos, orechy a jemne premiešame.
Cesto dávame na plech vystlaný papierom na pečenie. Používame na to formu. Ak nemáme formu môžeme laskonky nastriekať pomocou cukrárskeho vrecka.
Pečieme 10 minút na 120 stupňov a potom ešte 30 minút na 90 stupňov, aby sa nám dobre vysušili.
Pripravíme si krém. V kastróliku rozpustíme cukor na hnedý karamel. Pridáme k nemu smotanu na šľahanie. Poriadne premiešame, aby sa nám hmoty spojili. Necháme vychladnúť, najlepšie do druhého dňa. Po vychladnutí zmiešame s mascarpone.
Laskonky plníme karamelovým krémom a spojíme.