Zdroj: FB: Bezva recepty
Fantastické venčeky
Recept na fantastické venčeky z odpaľovaného cesta.
Ingrediencie
Odpaľované cesto:
- 250 ml vody
- 125 g masla
- 250 g hladká múka
- 4 kus vajcia
- štipka soli
Žĺtkový krém:
- 500 ml polotučného mlieka
- 4 kus žĺtka
- 100 g kryštálového cukru
- 2 kus vanilkového pudingu
- 100 g masla
- 1 kus vanilkového cukru
Šľahačka:
- smotana na šľahanie
Najnovšie letáky
Postup
V hrnci priveďte k varu vodu so štipkou soli a kockou masla. Keď maslo úplne rozpustí sa, prisypte do hrnca všetku múku naraz a rýchlo miešajte, kým sa cesto nezačne oddeľovať od hrnca, čím dosiahnete správnu konzistenciu cesta.
Ďalej odporúčam nechať cesto vychladnúť, lebo ak do teplého cesta pridáte vajcia, mohli by sa zrazu skoro vypekať. Po vychladnutí postupne do cesta vmiešavajte vajcia, vždy jedno po jednom
Cesto preložte do cukrárskeho sáčku a venčeky vytlačte na plech vystlaný papierom na pečenie.
Venčeky pečieme na 200 C a dáme piecť na 20-30 minút do zlatista.
Krém: mlieko zohrejeme a v miske rozšľaháme puding v troche mlieka. Väčšiu časť dáme do hrnca a privedieme do varu.
Do mlieka s pudingom pridáme žĺtky a celú zmes premiešame.
Do horúceho mlieka vylejeme žĺtkovú zmes a miešame ju 1 minútu, kým nebude puding hustý. Následne ju stiahneme zo sporáka.
Na záver pridáme do krému maslo a cukre. Premiešame a necháme vychladiť.
Krém prikryjeme potravinovou fóliou a necháme ho vychladnúť v chladničke.
Venčeky rozrežeme na polovicu a naplníme krémom.
Smotanu vyšľaháme a nastriekame na krém.
Venčeky posypeme práškovým cukrom.