Farebné snehové pusinky
Pri vzhľade snehových pusiniek sa medze nekladú. Môžeme pokojne skúsiť aj plnené snehové pusinky.
Ingrediencie
- 150 g vaječných bielkov
- 300 g práškového cukru
- potravinársku gélovú farbu čiernu a ružovú
Najnovšie letáky
Postup
Pripravené vaječné bielky začíname šľahať vždy iba na strednom stupni. Keď sa začnú tvoriť bublinky, zvýšime výkon šľahača na vysoký a začneme pomaličky po lyžiciach prišľahávať práškový cukor. Bielka šľaháme 7-9 minút.
Pre farebné pusinky stačí cesto jednoducho zafarbiť potravinárskymi gélovými farbami - ja som použil farby značky Dr.Oetker. Pre "vlnitý" vzhľad pusiniek si vyhrnieme cukrársky sáčok a nasadíme si ho na ruku alebo pohár (v krajnom prípade môžeme použiť aj mraziaci sáčok alebo obyčajný mikroténový sáčok). Potravinárskou gélovou farbou začneme robiť zvislé pruhy farby od špičky smerom hore. Urobíme cca 5 pruhov zvolenej farby.
Sáčok naplníme bielkovou zmesou, poriadne utiahneme a odstrihneme rožtek. Na plech s papierom na pečenie tvarujeme pusinky dostatočne ďaleko od seba a dáme piecť do rúry vyhriatej na 90 stupňov na cca 40 minút. Doba pečenia sa líši podľa veľkosti pusiniek aj typu rúry, preto ich treba poriadne sledovať. (Ak ich potrebujete mať expresne rýchlo, dajú sa robiť na maximálne 160 stupňoch bez použitia ventilátora, ale treba ich celý čas sledovať). Dávka vystačí na približne 4 plechy pusiniek.