Zdroj: Freepik - Racool_studio
Fazuľová a tymiánová polievka torrada recept
Ingrediencie
- 1 hrnček Sušených čiernych fazúľ
- 5 hrnčeky vody
- 1 cibuľa Grande
- 3 strúčiky Cesnak
- 1 cdta sušeného tymiánu
- 1 konzerva Celých paradajok
- soľ
- Korenie
- olivový olej
Najnovšie letáky
Postup
Najprv fazuľu namočte na noc do vody. Tento proces fazuľu zmäkčí a urýchli čas varenia. Okrem toho tento spôsob pomáha znížiť obsah cukrov.
Na druhý deň fazuľu sceďte a do veľkého hrnca pridajte 5 šálok vody spolu s fazuľou. Varte na stredne silnom ohni, kým fazuľa nezmäkne, čo trvá približne 40 minút.
Kým sa fazuľa varí, vezmite ďalšiu panvicu a na strednom ohni rozohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a smažte ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
Keď je fazuľa hotová, pridajte cibuľu s cesnakom a tiež tymián s paradajkami.
Potom polievku varte ešte asi 20 minút. To umožní, aby sa chute správne spojili.
Ak chcete túto polievku obmeniť, môžete v rúre opiecť fazuľu a potom ju pridať do každého pokrmu pri podávaní.