REKLAMA
Zdroj: pixabay
Fazuľová polievka na kyslo z konzervy - recept
Rýchla fazuľová polievka z kozervy, hotová za 30 minút.
REKLAMA
Ingrediencie
porcií
4
- 1 ks konzerva bielej fazule
- 3 ks zemiak
- 1 pl maslo
- 1 ks Cibuľa
- 1 l voda
- 200 ml kyslá smotana
- 200 ml mlieko
- 1 pl hladká múka
- mletá červená paprika
- soľ
- bobkový list
- cukor
- údené mäso
Odporúčané produkty
Rajo mlieko 3,5%
Rajo maslo
Rajo smotana na šľahanie 33%
Rajo tvaroh jemný hrudkovitý
REKLAMA
Postup
30 min.
1. Krok
Zemiaky si ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Cibuľu očistíme a nakrájame nadrobno.
2. Krok
Na masle orestujeme cibuľu. Pridáme trochu mletej červenej papriky, zemiaky. Spolu chvíľku opražíme.
3. Krok
Pridáme korenie a soľ, bobkový list. Zalejeme vodou a varíme 15 minút, aby zemiaky zmäkli.
4. Krok
Do polievky pridáme fazuľu a zátrepku, ktorú sme si prirpavili so smotany, mlieka a múky.
5. Krok
Poriadne premiešame aby sme nemali hrudky. Podľa chuti pridáme cukor aby bolo polievka sladkokyslej chuti. Prevaríme ešte aspoň 10 minút a je hotovo.
6. Krok
Pred dovarením môžeme pre chuť pridať do polievky uvarené údené mäso.